Stabæk — Start 3-0

BÆRUM: Tidligere Jerv-spiller Ohi Omoijuanfo ble den store helten med sine to mål da Stabæk vant 3-0 hjemme mot Start.

Stabæk måtte vinne søndagens kamp hjemme på Nadderud, og det var vertene som gikk ut i hundre.

Sørlendingene fikk tidlig et skremmeskudd da Mohammed Keita hamret ballen i tverrliggeren. Neste gang Stabæk fikk sjansen kunne selv ikke treverket redde Start.

Ohi Omoijuanfo spilte under Steinar Pedersen i Jerv i fjor. Sammen måtte de gi tapt for Start over to kamper i eliteseriekvalifiseringen i fjor. Heller ikke denne gang kunne Steinar Pedersen juble for seier, men det kunne derimot Omoijuanfo – som også kunne juble for to scoringer. Først ble han flott spilt gjennom av Nicholas Grossman, tok ballen ned på brystet og satte ballen mellom beina på Håkon Opdal.

— Slipper inn unødvendige mål

Like etter fikk Stabæk corner fra sin høyre side. Ballen ble svinget inn i feltet og der raget Omoijuanfo høyst – og stanget inn sitt og lagets andre mål for kvelden.

Start hevet seg noe etter det andre målet, og kom til et par gode muligheter – uten at det testet Stabæk-keeper Mande Sayouba nevneverdig.

— Vi slipper inn to unødvendige mål. Vi må ha med flere spillere i angrep. Dette handler om stolthet. Vi ønsker ikke å tape dette her, sa Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl til TV2 på vei inn til pause.

Hva enn som ble sagt i Start-garderoben, så funket det ikke. Stabæk fortsatte å kjøre over sørlendingene og kom nærmere og nærmere en 3-0-scoring.

Lekker scoring

Så kom en gammel kjenning innpå – brasilianske Alanzinho. Og med sin første berøring satte han inn vertenes tredje for kvelden. Etter en dødball kom ballen ut i beina til den lille driblefanten. På direkten skjøt han over Start-spillerne og keeper Opdal, før den gikk i mål via tverrliggeren.

Sørlendingene slet med å få noe gang på det offensive spillet. Stabæk var nærmere å score et fjerde mål enn Start var redusering. Rett før slutt var det kun en god redning av Håkon Opdal som gjorde at Ohi Omoijuanfo ikke scoret sitt tredje for kvelden.

Etter 30 spilte kamper står Start med to seiere, 59 baklengsmål og 16 poeng – og desidert sisteplass. Stabæk fikk den hjelpen de trengte og endte på kvalifiseringsplass. Der møter de enten Jerv, Mjøndalen eller Kongsvinger.