For nå er det Kolbotn som ruler, etter 3-1-seier på eget gress hjemme på Sofiemyr stadion. Hvem skulle ha trodd det, da stjernene Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning forlot Kolbotn nettopp til fordel for Stabæk foran denne sesongen, og Kristin Blystad Bjerke la opp?

–Isabell Herlovsen har utviklet seg veldig etter at de beste forsvant, mener Terje Gulbrandsen, tidligere Kolbotn-trener og far til Solveig.

Han sier det mange mener, og spissen selv, som scoret 2-0-målet i slutten av 1. omgang, er slett ikke uenig.

–Jeg føler jeg tør å by mer på meg selv, og at jeg tør å feile, forklarer den snart 21 år gamle spilleren.

I form

Hun kom til Kolbotn 15 år gammel, og fikk ikke spille på laget i starten – på grunn av NFFs regler. Som 16-åring fikk hun innpass på A-laget, og første sesong ble det 11 fulltreffere. Nå har landslagsspilleren scoret 14 mål, troner alene på toppen av eliteseriens scoringsstatistikk, og skal ikke stoppe der.

–Jeg kommer til å slå egen rekord denne sesongen, ler den målfarlige østfoldingen.

Hun synes Kolbotn har fått et større samhold i laget, at spillerne jobber mer for hverandre.

Det støtter Ingvild Isaksen, jenta som sørget for 1-0 allerede etter 12 minutter.

–Vi kjemper Stabæk ut av stilen. Kolbotn har et lag som jobber sammen, og vi gjør hverandre gode.

Trener Dag Eggen var kjempefornøyd med at laget vinner denne prestisjekampen og topper tabellen klart.

–Jentene var usikre fra start. I pausen sa jeg til dem at vi kan bedre enn dette. I 2. omgang hadde Kolbotn full kontroll, sier Eggen, som tar navnebrorens go’fot-teori videre.

–Vi fungerer som et lag.

Veggen

Kolbotns islandske målvakt Thora Helgadottir var kattemyk, og hadde lange utspark. 28-åringen, som har spilt fotball både i Sverige, USA og Belgia foruten hjemlandet, kom tilbake til Kolbotn fem år etter at hun dro ut. Veteranen er uten tvil eliteseriens beste målvakt. Riktignok fikk Stabæk inn et trøstemål helt på slutten, da Lise Klaveness fikk lirket inn en ball.

Før det hadde Kolbotn lagt på til 3-0 etter et langskudd fra Miriam Mumtaz, en gedigen keepertabbe av landslagsaktuelle Ingrid Hjelmseth. PS. I morgen drar Kolbotn til Harstad for å spille 3. runde i cupen mot Medkila – laget de tapte for i cupfinalen i 2003.