Tidligere i sommer ble Vålerenga i voldgiftsretten dømt til å betale Stabæk 5,6 millioner kroner, i tillegg til saksomkostninger på 529.000 kroner. Nå kan konsekvensen av saken bli at styret i Vålerenga går av.

For i en pressemelding sendt ut tirsdag skriver styret at de har hatt en grundig evaluering og gjennomgang av situasjonen i kjølevannet av dommen, og at de nå innkaller til ekstraordinært styremøte 1. september som en konsekvens av kritikken de har fått.

«Styret forstår at voldgiftsdommen, på toppen av en fra før anstrengt økonomisk situasjon for klubben, har utløst skuffelse og frustrasjon blant våre medlemmer og supportere. Utfallet ble dessverre verst mulig for Vålerenga Fotball. I ettertid ser styret at denne saken skulle ha vært håndtert annerledes», står det i pressemeldingen.

Styret evalueres

Videre skrives det at valgkomiteen er kontakten, og bedt om å starte en evaluering av styrets arbeid. Denne evalueringen skal legges fram på det ekstraordinære årsmøtet.

I praksis vil det bety at styret nå er villig til å gå av, om det ekstraordinære årsmøtet krever dette.

«Den siste tiden har det vært formulert kritikk og ytret mistillit mot styret, og krav om at styreleder trekker seg. Et enstemmig styre mener det er nødvendig med en helhetlig gjennomgang av situasjonen, og velger å ta ansvar ved å forberede og planlegge det ekstraordinære årsmøtet 1. september», står det i pressemeldingen.Saken i voldgiftsretten omhandlet Herman Stengel. Saken oppstod etter den mye omtalte avtalen der Vålerenga kjøpte Veigar Pall Gunnarson og en opsjon på Herman Stengel i en pakkeløsning. Senere opphevet Vålerenga opsjonsavtalen og hentet Stengel da kontrakten hans gikk ut. Men voldgiftsdommen mente oppsigelsen ikke var gyldig, og at Vålerenga derfor måtte betale.

Nedbetalingsplan

I pressemeldingen redegjøres det også for hva Vålerenga vil prioritere fram mot 1. september. Klubbstyret skriver at en nedbetalingsplan med Stabæk nå er noe som prioriteres med den anstrengte økonomien klubben har.I tillegg arbeides det med å skaffe en ny generalsponsor, samt med en ny organisasjonsmodell for klubben.

Det har vært kjent at Vålerenga trenger 15 millioner kroner for å redde klubben. 5 millioner har kommet inn i klubbens innsamlingsaksjon. Men i tillegg kommer kravet fra Stabæk.

Samtidig har Vålerenga rett på rundt 3 millioner kroner etter at deres tidligere spiss Aaron Samuel ble solgt til kinesisk fotball av Sarpsborg 08.