TRONDHEIM (adressa.no): I flere måneder har spekulasjonene rundt den mye omtalte representasjonsavtalen for Petter Northug pågått. Uten den kan han glemme både verdenscupen og VM kommende sesong.

— Enkelte punkter gjenstår

Enkelte meldinger de siste ukene har tydet på at kun formaliteter gjenstår, men Adresseavisen vet at det fortsatt er et stykke igjen før partene kan bli enige.

Dette blir mandag bekreftet av skiforbundets generalsekretær Stein Opsahl.

Ryker VM vil Northug sannsynligvis gå Vasaloppet, hvor han trolig får konkurranse fra russerne Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov. Foto: RICHARD SAGEN/MARIANN DYBDAHL

— Foreløpig er det ikke noe nytt i saken. Landslagsavtalen er ganske omfattende, og enkelte punkter gjenstår fremdeles, skriver han i en sms til adressa.no.Opsahl forteller videre at skiforbundet og Northug-leiren sannsynligvis vil ha nye samtaler i løpet av denne uken, men at ingenting foreløpig er avtalt.

Må signere innen 1. november

Skiforbundet har satt en frist på 1. november. Dersom Northug ikke har signert avtalen innen den tid, ryker VM i Falun.

Petter Northug har vært tydelig på at det er VM han satser mot kommende sesong. Da Adresseavisen pratet med ham før helga, sa 28-åringen at han var sikker på å delta i Falun.

Northug har ingen tro på at han kommer til å starte i Vasaloppet til vinteren og begrunner det med at han ikke er trent for det. Samtidig har hans trener Stig Rune Kveen gjort det klart at Northug har så godt treningsgrunnlag at han skal være god nok til å gå både sju og ni mil.

— Han trener fortsatt for å gå skirenn. Hvilke skirenn det blir, håper vi snart å kune ta stilling til, sa Kveen da Adresseavisen pratet med ham under høydesamlingen i Nord-Italia i september.

Russere satser langt

Om Petter Northug ikke kommer til enighet med skiforbundet om representasjonsavtalen, er Vasaloppet det klare alternativet som sesongens høydepunkt.

Nå melder nettstedet langrenn.com at de to russiske stjernene Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin har skrevet kontrakt med det russiske langløpslaget Russian Marathon Team.

— Jeg elsker de lange distansene og jeg har et ønske om å prøve meg i de legendariske langløpene, som Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeienerrennet. Men jeg vil påpeke at det ikke vil gå på bekostning av verdenscupen og VM, sier Vylegzjanin ifølge langrenn.com, som siterer nettstedet allsportinfo.ru.

Vasaloppet arrangeres helga etter den avsluttende VM-femmila i Falun til vinteren. Alexander Legkov poengterer at han ikke ikke vil delta i noen langløp før VM.