Riise_og_hodgson Foto: Aftenposten

Manager Roy Hogdson og Bjørn Helge Riise møtte onsdag pressen i London. De obligatoriske bildene i Fulham-trøye ble unnagjort.

John Arne Riises lillebror er nettopp det i England, foreløpig.

– Jeg tror det kan være både en fordel og en ulempe å være John Arnes lillebror. Selvfølgelig må jeg regne med å bli målt opp mot ham, men jeg må prøve å bygge min egen identitet og bli målt på det jeg selv gjør. Men det er naturlig at vi blir sammenlignet, sier han.

Riise hevder også, med glimt i øyet, at storebror nå lengter tilbake til Premier League.

– Jeg har snakket med John Arne og han sier at han vil tilbake til England. Det hadde vært så kult å kunne møtes i Premier League, sier Bjørn Helge Riise og gliser.

Treårskontrakt

Bjørn Helge Riise brukte noen dager på å gjennomføre den medisinske testen hos London-klubben. Men tirsdag kveld var de rette legene på plass, og ålesunderens kropp ble godkjent for Premier League-spill.

Onsdag formiddag bekreftet Fulham at papirene, som viser at Riise blir Fulham-spiller i tre år fra nå av, var undertegnet.

Dermed får han tidligere Viking-trener, Roy Hogdson, som manager, og får spille sammen med Brede Hangeland og Erik Nevland.

– Dette er den perfekte klubben å starte i. Det er to nordmenn her fra før og dermed har jeg venner å støtte meg på. Den er profesjonelt drevet, med gode treningsforhoold og godt medisinsk støtteapparat.

(Artikkelen fortsetter)

Bjørn Helge Riise og Roy Hogdson poserer for fotografene. (Foto: Digitalsport)

Fornøyd med treningsinnsats

Før pressemøtet fikk Riise sin første smak av Premier League da han debuterte på Fulham-trening.

– Jeg er veldig fornøyd med treningen og føler jeg er på samme nivå. Teknikken satt, touchen satt. Jeg følte meg komfortabel og har troen på at dette skal jeg fikse. Jeg har troen på at jeg skal spille meg inn i førsteelleveren, sier Riise.

Manager Roy Hodgson tror ikke Riise holder Premier League-nivået helt ennå.

– Han trenger noen uker til før han kommer på det nivået, men han viste positive takter, sier Hodgson.

Han er også begeistret for Riises allsidighet.

– Bjørn Helge kan spille både kant og sentralt. Det er en styrke, sier den tidligere Viking-treneren.