Sikkerhetssituasjonen i Norge

Sikkerhetskonferansen 2019 holdes på Oslo Kongressenter onsdag.

Der skal Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) legge fram sin årlige rapport om risikosituasjonen i Norge. Cybersikkerhet, personellsikkerhet og fysisk sikring er blant temaene for konferansen. Konferansen er dagen etter at Hydro ble utsatt for et dataangrep.

Ankesak fortsetter

Ankesaken der en 43 år gammel kvinne står tiltalt for to overlagte drap og neddoping av en tredje mann, fortsetter i Agder lagmannsrett.

Tirsdag nektet kvinnen straffskyld da ankesaken startet. Hun svarte nesten uhørlig nei på samtlige tiltalepunkter som lagdommer Erik Holth leste opp.

Karadzic-anke

FNs krigsforbryterdomstol tar stilling til anken fra den bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic, som er dømt til 40 års fengsel for folkemord.

73-åringen er dømt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten under den tre år lange borgerkrigen i Bosnia fra 1992 til 1995 der 100.000 mennesker ble drept og 2,2 millioner ble gjort hjemløse.

Møte om ekstremisme

Nordisk Ministerråd og statssekretær i justisdepartementet Thor Kleppen Sættem møter representanter for det nordiske nettverket av sikre byer og nordisk politi.

Temaet er hvordan forhindre radikalisering og voldelig ekstremisme.

Rentebeslutning i USA

Det er andre og siste dag av Federal Reserves rentemøte. Det ventes i denne omgang ingen endring i styringsrenta, som ligger i intervallet 2,25 til 2,5 prosent.

Sentralbanken holdt styringsrenten uendret i januar etter kritikk fra USAs president Donald Trump, som anklaget sentralbanken for heve renten i et forsøk på å undergrave hans økonomiske politikk.