ADGER: — Etter regnet lørdag kommer det inn et nytt system, som i hovedsak består av byger. Lokalt kan disse bli ganske kraftige, i tillegg til at det kan forekomme torden, sier vakthavende meteorolog Marit Helen Jensen ved Meteorologisk Institutt.

På grensen til OBS-varsel

Bygeværet vil ankomme Sørlandet om morgenen, og fortsette innover Agder gjennom dagen.

— Det er på grensen til at vi kan sende ut et OBS-varsel, men vi gjør ikke det siden det ikke er snakk om et større område. Vi kan ikke se hvor nøyaktig regne vil komme, men det kan bli store lokale forskjeller. Det kan komme opptil 20-40 mm regn på 12 timer, mellom klokka 8 og 20, sier Jensen.

For to uker siden førte intenst regnvær til flere små oversvømmelser i Grimstad. Jensen sier at det også kan inntreffe søndag.

Dette bildet ble lagt ut på Meteorologisk Institutts twitter-konto lørdag kveld. Foto: Meteorologisk Institutt

Fare for oversvømmelser

— Lokalt kan det komme mindre oversvømmelser. Det er alltid lurt å sjekke avløp på denne tiden av året, så det er ikke dumt å sjekke dem nå. Det skal ikke mye til hvis det først tetter seg, meteorologen.

Hun understreker at det er vanskelig å fastslå hvor bygene vil treffe kraftigst.

Starter på kysten

— Utfordringen med byger er at de treffer andre steder enn det ser ut som på Yr.no. Hvem som vil få det kraftigste uværet vet vi ikke, men det vil være i området Agder og Telemark. Om morgenen vil det være mest på kysten, men de største mengdene vil komme i innlandet. Det kraftigste uværet vil være over utpå kvelden, men det kan også komme en og annen byge da, sier Jensen.

Etter regnet kommer det heldigvis sol neste uke.