Dermed er Stabæk på plassen som sikrer europaligakvalifisering neste sesong.Kampen i Skien var jevnspilt. Peter Kovacs utlignet til 1-1 fem minutter før full tid. Der og da så ut vertene ut som et sterkere lag, men Fredrik Berglund utnyttet rot i Odd-forsvaret da han scoret sitt første bortemål denne sesongen. Morten Fevang skulle klarere, men sleivet ballen mot eget mål og rett til Berglund.

Stabæks ledermål satte Johan Andersson vakkert inn i første omgang. Midtbanespilleren curlet ballen i mål etter 24 minutter. Målet var så vakkert at selv målscoreren virket imponert.

Dette var Anderssons første mål i 2009. I fjor var svensken sist på tolv Stabæk-scoringer.

Hjemmelaget løftet seg bokstavelig talt etter baklengsmålet. Men innleggene mot Kovacs ble litt for forutsigbare, og Odd fikk aldri grep på omgangen. Etter pause kjempet hjemmelaget bedre og ballen gikk fortere, men sjansene ble for få. Forhåndssnakket om trykk, ettertrykk og dødballstyrke ble litt tomt prat. (©NTB)