Prisen deles ut årlig og går til de dårligste prestasjonene i Hollywood i året som gikk. Cruise er nominert for innsatsen i filmen «Valkyrie», Wahlberg for prestasjonen i «The Happening» — og Reeves for sin rolletolkning i «The Day The Earth Stood Still».På kvinnesiden er Paris Hilton «favorittstemplet» til å vinne i kategorien årets dårligste kvinnelige skuespillerprestasjon. Hun får «konkurranse» fra Jessica Alba, Reese Witherspoon og Diane Keaton.

Nominert er også filmer som «Meet The Spartans», «Speed Racer», «High School Musical 3», «The Happening», «Meet Dave» og «The Hottie & The Nottie».

Golden Raspberry Awards - eller Razzies - er en filmpris som ble opprettet i 1980, som et motstykke til Oscar-prisen. Prisen gis til dårligste skuespiller, manus, sang, regi og film. Nominasjonene avgjøres av medlemmer i the Golden Raspberry Award Foundation, og vanligvis blir prisene delt ut dagen før Oscar-seremonien.

Det er ikke mange skuespillere som møter opp personlig for å motta prisen, men noen har faktisk gjort det. Den mest minneverdige personlige mottakelsen står nok Halle Berry for, da hun i 2005 tok med seg Oscar-prisen sin - og med den andre hånden tok imot Razzie-prisen. Berry vant prisen verste kvinnelige skuespiller for sin innsats i «Catwoman». (©NTB)