Kim Basinger har fått 24-timers vakthold for å beskytte datteren hun har med Alec Baldwin — Ireland (11) - mot nettopp Baldwin, melder New York Post. Blondinen skal ha blitt dypt rystet over eksmannens sinne, og beskjeden som blant annet omtalte unge Ireland som «en tankeløs liten gris». Etter at beskjeden lekket ut til mediene, har Baldwin beklaget opptrinnet, og forklart sinnet med at han ble drevet til yttergrensene av Basinger, som nekter ham tid med datteren.

En venn av Baldwin sier til New York Post: - Dette er et desperat rop om hjelp, og den eneste faren Ireland utsettes for, er i sitt eget hjem. Hvilken forelder vil lekke ut en telefonbeskjed som gjør datteren både flau og fører til masse uønsket oppmerksomhet, framholder vennen.

Baldwin har fått et midlertidig forbud mot å treffe datteren fram til høringer 4. mai. Baldwin og Basinger har ligget i en bitter strid om omsorgen for datteren, som Basinger helst vil ha aleneansvaret for. Baldwin var innvilget besøksrett, men Basinger har hevdet at han ikke egner seg som far og helst ikke bør ha kontakt med Ireland i det hele tatt.

Nå sier venner av henne at dersom hun har lekket beskjeden, er det for å vekke opp både rettssystemet og andre, slik at de kan forstå hvilken fare Baldwin utgjør. Samtidig sier Baldwin at Ireland er hjernevasket av moren, og derfor ikke vil ha noe med sin far å gjøre. Han har også sagt at han en dag skal skrive ei bok om hvor dårlig stilt det er med fedres rettigheter når en skilsmisse er et faktum. (©NTB)