Oscar-vinneren, som ble født i Honolulu på Hawaii, men vokste opp i Australia, fikk ikke lov til å leke ute med vennene sine av frykt for at hun skulle bli solbrent.— I Australia tilbringer du mye tid innendørs hvis du er lys i huden fordi du da så lett blir brent. Så moren min sørget for å holde meg inne. Jeg følte alltid at jeg ikke var den kule jenta på skolen, så jeg holdt meg inne mens alle andre var nede ved stranda. Jeg leste bøker og det førte til at jeg ble underholdt av min svært livlige fantasi, sier hun til det britiske magasinet OK!.

Nicole ville gjerne også være som dem hun leste om som barn.

— Fordi jeg ikke likte så godt livet mitt da, ville jeg være som karakteren i romanen, og jeg gjør fortsatt det noen ganger - men naturligvis i langt mindre grad. Sånn er det å være en rødhåret med sart hud i Australia.

I dag er Kidman helt avslappet i forhold til sitt utseende og tobarnsmoren og kona til countryartisten Keith urban sier hun lever et lykkelig liv.

— Lykke er ikke noe du finner gjennom å være perfekt eller i det hele tatt prøve og være det. Jeg er ikke nær ved å være perfekt og jeg kommer aldri til å forsøke og bli det. Faktisk, det jeg synes er mest tiltrekkende ved mennesker er det ved dem som ikke er perfekt. (©NTB)