Aleksandr Litvinenko ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210 i november i fjor og døde tre uker senere på et sykehus i London. Tirsdag startet Marina Litvinenko sammen med flere venner en kampanje for å finne de ansvarlige og få stilt dem for retten. Hun krever også kompensasjon til andre mennesker som ble utsatt for det radioaktive stoffet.— Jeg får ikke ro før Sasjas drapsmenn er stilt for retten, sa hun på en pressekonferanse i London der hun formelt lanserte Litvinenko Justice Foundation sammen med familievennen Aleks Goldfarb og den russiske oligarken Boris Berezovskij, som finansierer fondet.

43 år gamle Litvinenko var tidligere russisk etterretningsagent, men hoppet av og slo seg ned i London. Han var en skarp kritiker av president Vladimir Putin, og i en kunngjøring fra dødsleiet beskyldte han Putin for å stå bak drapet. Russiske myndigheter avviste påstanden.

Britisk og russisk politi driver hver sin etterforskning av saken, men foreløpig er ingen personer pågrepet i saken. (©NTB)