Han kom ikke sist, det var det faktisk en vaklende Grace Jones som gjorde, men han kom godt. Med pudret ansikt og hånden i fatle etter en skulderoperasjon møtte Daniel Craig, den blonde og barske Bond, fansen før verdenspremieren av «Quantum of solace».

– Du kan slå ham

Det ble ikke så mange håndtrykk og autografer som kanskje tilhengerne hadde håpet, men seks skruer i skulderleddet gjør det med deg. Han vet ikke om det skjedde i et Bond-stunt. Kanskje er det en naturlig konsekvens av hans røffe livsførsel?

– Du kan slå ham. Og han synes det er festlig, sa skurken i den siste Bond-filmen, Mathieu Almaric.

En brukket hånd, en avskåret fingertupp og åtte sting i ansiktet var bare noe av det Bond, nei, vi mener Craig, pådro seg under innspillingen.

Hovedpersonen, som gjør de fleste stuntene sine selv, sier at han klarer å legge av seg det tøffe imaget etter en hard dag på jobben.

– Det synes jeg faktisk er veldig lett, sier Craig da han haster forbi pressen.

Morsom

Craigs Bond har fått kritikk for å ikke være sjarmerende og vittig nok, slik som skuespillere før ham har spilt rollen.

– Hva er ditt svar på kritikken om at din Bond ikke er morsom nok?

– Vel, jeg synes han er kjempemorsom!, utbryter Craig, nesten litt fornærmet.

– Han kommer til stadighet opp i de merkeligste og morsomme situasjoner, utdyper han før han blir geleidet mot inngangen. De tusener av tilhengerne som har møtt opp for å få se heltene ansikt til ansikt henger formelig over gjerdene og roper alle mulige klengenavn, men Craig smiler vennlig, men bestemt.

Ikke nedlagt pike

Det er første gang, i alle fall på veldig lenge at Bond ikke havner under samme laken som Bond-piken. Men Olga Kurylenko føler seg ikke forbigått av den grunn.

– Nei, det var ikke det historien handlet om. Det blir sterkere slik og det passer perfekt, uttaler den smellvakre 28-åringen til tilrop av Olga, Olga, Olga fra folkemengden. Hun legger til om Bond: – Han var støttende og profesjonell.

Gemma Arterton er på sett og vis Bond-dame nummer to. Hun ender, som mange i hennes situasjon, opp død før filmen er over.

– Jeg bryr meg ikke om jeg blir kald eller får olje helt over meg; jeg fikk kysse Daniel Craig.

Prinseselskap

Ryktet sier at prisen for en premierebillett var oppe i 3000 pund før onsdag. Men i premissene for den kongelige premieren var at inntektene skulle gå til et veldedig formål; Storbritannias krigsveteraner. Og da prinsene Harry og William endelig hadde hilst ferdig på mennene i uniform var det cirka tre minutter til «Quantum of solace» starter.

Vel innenfor kinodørene og med de to hotteste representantene for det kongehuset til stede, ja, da ryker fatlen. Men stålmannen takler det nok.

«Quantum of solace» har premiere i Norge og resten av verden fredag 7. november.