Det tidligere kjendisparet offentliggjorde torsdag en felles uttalelse, som lyder slik:«Det har alltid vært vårt foretrukne valg ikke å kommentere status for vårt forhold, men nå, grunnet respekt for tiden vi har tilbrakt sammen, føler vi oss drevet til å gjøre så — i lys av nylige spekulasjoner og antallet ukorrekte historier som rapporteres i media. Vi har, faktisk, avsluttet vårt romantiske forhold og har gjort det i felles forståelse og som venner, med varig kjærlighet og respekt for hverandre.»

34 år gamle Diaz og den ni år yngre Timberlake begynte å gå ut sammen i 2003. Da hadde den godeste Justin blant annet vært sammen med Britney Spears, som han overfor magasinet Rolling Stone en gang påsto han «kanskje aldri kom til å komme over».

Han har også hevdet tidligere at hans største problem har vært å stole på jenter, siden så mange har sviktet ham og vært utro.

En av Hollywoods veteranreportere, Janet Charlton, mener det var Justin Timberlake som dumpet Cameron - og at han gjorde det i det hun skulle til å reise fra Los Angeles for å gjøre ferdig sin nyeste film.

Star Magazine skriver at Timberlake har begynt å treffe en gammel flamme, Veronica Finn, som han gikk ut med sent på 90-tallet, før han slo seg på Britney Spears i stedet. (©NTB)