Fra nå av regnes 36-årige Sayako som en vanlig borger, og i stedet for å representere keiserfamilien, skal hun nå lære å leve som tusenvis av andre japanske kvinner. Hennes ektemann, Yoshiki Kuroda (40) arbeider som byplanlegger i Tokyo og deler en beskjeden leilighet med sin mor, som er enke.Paret giftet seg i en privat seremoni på et hotell i den japanske hovedstaden med 30 nære slektninger til stede.

— Jeg ønsker å lære forskjellige nye ting, og jeg ser fram til et nytt liv som medlem av familien Kuroda, samtidig som jeg i mitt hjerte verdsetter det livet jeg har levd fram til nå sammen med hans og hennes majestet og min familie, sa Sakayo på en kort pressekonferanse etter vielsen.

I henhold til japansk lov kan ikke kvinnelige medlemmer av keiserfamilien beholde tittelen hvis de gifter seg med en vanlig borger. De har heller ikke den samme retten til å arve tronen som sine brødre. Loven er foreslått endret av regjeringen, og Sayako kan være den siste prinsessen som må gi avkall på sin tittel på grunn av et ekteskap. (©NTB)