I år går påmeldingsavgiften på hundre kroner til uhelbredelig kreftsyke.

– Vårt mål og engasjement for Løp for livet er å få folk ut i aktivitet. Og kan vi gjennom dette arrangementet bidra til å samle inn penger til denne viktige saken, gjør vi det med stor glede, sier John Humborstad i Terrengkarusellen.

Løp for livet går av stabelen i Tresse i Kristiansand torsdag 16. mars, med start fra kl 13 uten tidtaking, barneløp kl 17 og til sist løp med tidtaking. Løypene er på henholdsvis 3 og 4,2 kilometer.

Åpen for alle

Arrangement markerer starten på Terrengkarusellen 2017, men er åpent for alle. Kreftforeningen håper både trofaste karuselldeltakere og mange andre vil stille sporty på startstreken for å få litt mosjon og samtidig støtte Krafttak mot kreft. Men man trenger ikke løpe. Løp for livet er for alle – sprek eller ei, ung eller gammel. Her kan man rusle gjennom løypa i eget tempo, med barnevogn, krykker eller baklengs, alt etter eget ønske. Uansett er man med på å støtte en sak som berører mange.

Fjorårets sjekkoverrekkelse fra Terrengkarusellen ved John Humborstad til aksjonsleder for Krafttak mot kreft på Sørlandet, Erle Holstad Wright. Foto: Foto: Guri Sæterlid.

– I fjor deltok 700-800 i Løp for livet, og vi håper minst like mange vil bli med i år. Vi inviterer alle til å vise solidaritet med uhelbredelig kreftsyke ved å delta på arrangementet. Pengene går uavkortet til forskning på livsforlengende behandling og tilbud for dem som ikke kan bli friske av sin kreftsykdom. Målet med årets Krafttak mot kreft er å gi pasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Geir O. Wehus.

Gratis barneløp

Barn er også veldig velkommen, og barneløpet er gratis. Alle barn som deltar får gratisbillett til Aquarama.

Terrengkarusellen er teknisk arrangør for Løp for livet. Samarbeidet med Kreftforeningen startet da en nestleder i Terrengkarusellen i sin tid fikk kreft, og senere gikk bort.

Hvert år får 1900 sørlendinger kreft. Trening kan redusere risikoen for å bli syk, men kan også bedre livskvaliteten for mange under eller etter sykdom. Alle monner drar, det viktigste er at vi beveger oss litt hver dag. Litt er bedre enn ingen ting. Våren står for døren, for mange kan det være en mulighet for å komme i gang.

Les også: