OSLO: Torsdag lanserer presten Einar Gelius boka «Det er håp i de foldede hender». Her snakker Gelius ut om bråket rundt hans prestegjerning i Vålerenga menighet, som endte med at han følte seg tvunget til å gå av som sogneprest tidligere i år.

For et år siden skapte Gelius rabalder med boka «Sex i Bibelen», der han også omtalte sitt eget sexliv. Det førte til at den omstridte sognepresten måtte forlate Vålerenga prestegård. Blant dem som får svar på tiltale i Gelius' nye bok, er Den norske kirke, biskop Ole Christian Kvarme, næringsminister Trond Giske, tidligere kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, NRK-profilen Hilde Hummelvoll og artist Bjørn Eidsvåg.

I boka anklager Gelius ifølge Dagbladet Bjørn Eidsvåg for å ha deltatt i en «gedigen kjetterjakt» på ham.

«Jeg er selvsagt enig med Eidsvåg i at vi prester ikke er spesielt kvalifisert til å veilede folk i deres seksualliv. Men jeg syns Bjørn Eidsvåg blir altfor lettvint i sin argumentasjon når han sier at «Kirken trenger i det hele tatt ikke mene så mye om dette». Når så mange mennesker har opplevd overgrep i kirkas navn og er blitt tutet ørene fulle med at sex er «synd» og «skambelagt», så er det faktisk både Eidsvåg og andre teologers ansvar å si at dette strider mot Bibelens menneskesyn», skriver Gelius i boka, ifølge Dagbladet.

I boka beskriver Gelius hvordan han i etterkant av «Sex i Bibelen» opplevde en «personalmessig skandale». Selv har ikke Einar Gelius ønsket å kommentere boka.