Spekulasjonene rundt hvem som står bak Kongepuddel-trilogien har vært mange. De tre bøkene — «Kongepudler», «Kindereggeffekten» og «Klassekamerater» - og «Mordet på Anonym» er trykket i et opplag på til sammen 87.000 bøker.Per Kristiansen fortalte på en pressekonferanse hos Kagge Forlag tirsdag at det hadde vært moro å følge med på spekulasjonene i mediene om hvem han var.

— Jeg skjønte det var godt for langt da Anne Holt sto fram og sa hun var meg. Og den endelige avgjørelsen tok jeg da kronprinsparet sto på balkongen 17. mai og det dukket opp en lys levende kongepuddel, sa Per Kristiansen til et stort antall pressefolk som var møtt opp for å få med seg avsløringen av hvem «Anonym» er.

Per Kristiansen er ikke særlig kjent i offentligheten, men blant annet gjennom å være tekstforfatter i det populære radioprogrammet «Hallo i uken» på NRK P2 har han skaffet seg mye kunnskap om hva som foregår i det politiske liv i Norge. Kristiansen er også frilansjournalist, men har ikke gitt ut noen andre bøker enn de fire bøkene som «Anonym».

Romanene handler om samrøret mellom mennesker med makt i politikken, næringslivet, kulturlivet, mediene, kommunikasjonsbransjen og kongehuset. (©NTB)