Torsdag formiddag kom svaret hele håndball-Norge har ventet på. Norges stjernemålvakt har lenge vært usikker på EM-deltakelse, men har nå avgjort at han ikke vil være med i EM-troppen som drar til Serbia neste måned.

Gir seg

— Jeg gir meg på landslaget. Jeg klarer ikke mer. Det er et valg for fremtiden og fremtiden de nærmeste årene er på klubblaget. Skal jeg ha overskudd til noe utover det vil jeg gjerne bruke det på familien, sier Ege til Fædrelandsvennen.

Dermed stopper 39-åringen på 262 landskamper for Norge.

— Jeg har spilt alle mesterskap siden 2005, og det har vært en fantastisk tid for meg. Dette har vært en vanskelig beslutning, men nå må jeg imidlertid fylle opp tanken med energi igjen, forklarer målvakten.

— Jeg synes dette er et ganske naturlig valg. Jeg er blitt eldre, og det bør ikke komme overraskende på noen at jeg nå sier nei, legger han til.

— Hvor langt har landslagssjef Robert Hedin strukket seg for å prøve å få deg med?

— Det har ikke vært noe å strekke seg etter. Det er jo ingen økonomi, så det eneste har vært på når jeg skulle møte opp. Men jeg kan ikke bare møte opp med skoene mine, sier Ege.

- Fungerer ikke lenger

Han gleder seg nå til å fokusere fullt på klubblaget AG København.

— Det kommer mange store kamper utover våren. Da jeg flyttet fra Tyskland til Danmark var det for å kunne kombinere landslag og klubblag, men nå fungerer det ikke lenger. Oppgavene i klubblaget har vokst siden jeg kom hit, sier sogndølen.

Steinar Eges EM-nei åpner trolig døren for en annen sørlending. ØIF Arendal-målvakt Svenn-Erik Medhus er med i bruttotroppen som samles i Oslo kommende mandag, og trolig blir det han, Ole Erevik og Magnus Dahl som blir Norges målvakter i EM.

Forberedt på beskjeden

Landslagssjef Robert Hedin har vært forberedt på at denne beskjeden kunne komme, men har stor forståelse for beslutningen.

— Alle landslag ville savne en sånn kjempe som Steinar har vært for Norge. Men det er jo slik at når noen takker av, gir det nye muligheter for andre spillere å vise seg frem. Jeg håper og tror de tar sjansen de får, sier Hedin til handball.no.

Han forteller at Ole Erevik gjør det meget bra i danske Aalborg og har spilt bedre og bedre siden forrige mesterskap.

— Ole Erevik har masse erfaring og jeg tror han er godt forberedt på alle måter til å gjøre en utmerket jobb under EM, fastslår Hedin og legger til at i Paris gjør Magnus Dahl det bra og spiller stadig mer. Svenn Erik Medhus har også vist stigende form de siste månedene i ØIF Arendal.

Den norske troppen samles på Hamar 2. januar. 3. og 4. januar spiller Håndballgutta mot Egypt på Elverum.