Hamre mener DNT ikke har rett til å utelukke ham fra norske travbaner på livstid. I søksmålet har Hamre også kommet med et betydelig økonomisk krav overfor DNT.

— Vi prøver å få tilbake trener- og kjørelisensen min. Det betyr at jeg vil ha yrket mitt og rettighetene mine tilbake så jeg kan begynne å jobbe på vanlig måte. I den alderen jeg er kommet nå, vil jeg gjerne ha yrket mitt tilbake så jeg kan arbeide og trene og kjøre hest slik jeg alltid har gjort, sier Hamre til NTB.

I 2009 ble Hamre ble fradømt retten til å inneha kjøre- og trenerlisens, retten til å benytte travbaner og treningsanlegg og retten til å være til stede i stallområdet under travstevner. DNT fikk medhold i voldgiftsretten for tre år siden, og travkusken ble utestengt.

Hamre sonet flere år i fengsel etter to dommer for utpressing. Den siste dommen var i den såkalte Wilhelmsen-saken.

— Vi har hatt store utfordringer i mange, mange år med at han har skapt et negativt omdømme rundt den virksomheten han driver. Han har fått en dom i voldgiftsretten for tre år siden, og det opprettholder vi, sier generalsekretær Rune Gustavsen i DNT til NTB. (©NTB)