Generalinspektøren for utenriksdepartementet i Washington slår fast at Clinton ikke sørget for å få bruken juridisk godkjent, og at staben i det amerikanske utenriksdepartementet uansett ikke ville ha gitt henne samtykke av sikkerhetshensyn, skriver avisa Washington Post.

Rapporten om Clintons bruk av en privat epostkonto og server har vært ventet lenge. Saken er særlig betent fordi den kan skade Clinton i forkant av presidentvalget til høsten, der hun etter all sannsynlighet blir Demokratenes kandidat.

Også tidligere amerikanske utenriksministere kritiseres i rapporten, som flere amerikanske medier fikk tilgang til onsdag. Ministrene anklages for å ha vært sent ute med å ta innover seg sikkerhetsrisikoen knyttet til elektronisk datakommunikasjon.

Da Clinton ble minister i 2009, var det imidlertid blitt utarbeidet mer omfattende og detaljerte retningslinjer for departementets kommunikasjon. Feilene hun gjorde, blir derfor trukket fram som mer alvorlige enn de forgjengerne hennes begikk. (©NTB)