Det kommer fram i en omfattende rapport om hvordan det amerikanske forsvaret skal tilpasse seg klimaendringene, gjennomført av USAs forsvarsdepartement Pentagon.

Global oppvarming, stigende havnivå, flere naturkatastrofer, rask issmelting i Arktis og mat— og vannmangel i utviklingsland utgjør en trussel for USA, ifølge Pentagon.

I plandokumentet presenteres en rekke nye tiltak som skal tilpasse forsvaret til de nye klimautfordringene, blant annet gjennom å integrere denne typen risiko i den strategiske forsvarsplanleggingen og fornye måten forsvaret lagrer og transporterer utstyr og forsyninger på.

Forsvarsminister Chuck Hagel mener disse endringene vil sette det amerikanske forsvaret på prøve, og understreket at verdens forsvarsministre må ta del i en global diskusjon om temaet.

— Vi har allerede sett disse endringene utarte i andre regioner i verden, og det er tegn til at klimaendringer vil bidra til å skape en alvorlig risiko for graden av stabilitet i vår del av verden, sa Hagel under en konferanse i Peru mandag. (©NTB)