— Fram til i dag har poker-NM vært arrangert i utlandet. I fremtiden vil dette mesterskapet kunne avholdes i Norge, sier kulturminister Thorhild Widvey (H), skriver kulturdepartementet i en pressemelding.

I vår ble det kjent at Frp ønsket å endre lotteriloven slik at det ble mulig å arrangere Norgesmesterskapet i Norge.

Tillater private pokerlag

I dag er pokerspill om penger forbudt i Norge, enten det dreier seg om offentlige turneringer eller private selskaper. Lovforslaget ble sendt ut på høring før sommeren, og fredag kom meldingen fra regjeringen.

Fremskrittspartiets Sivert Bjørnstad har tidligere sagt at han ønsker seg

på øya Munkholmen i Trondheimsfjorden.

Kulturdepartementet går nå nesten «all in» og tillater private pokerlag så lenge de «ikke har et organisert eller profesjonelt preg». Forslaget er oversendt Stortinget.

— Har vært vanskelig å håndheve

— I dag er det mange som spiller poker i sosiale lag i private hjem. Til nå har dette vært forbudt, men forbudet har vært vanskelig å håndheve, skriver departementet i sin melding.

Ifølge de nye reglene kan private pokerlag bestå av inntil ti deltakere. Maksimumsinnskuddet pr. deltager er satt til 1000 kroner.

— En slik liberalisering er i tråd med den alminnelige rettsoppfatningen på dette området, skriver departementet i sin pressemelding.