Det tok mindre enn ti minutter før festen var i gang med et brak på Marienlyst. Mens tilskuerne ropte på straffe da Marcus Pedersen gikk ned i feltet, trillet ballen ut til Jonathan Parr som ladet kanonen. Venstrebacken banket til og sendte Strømsgodset i ledelsen med sitt første eliteseriemål for drammenserne.

— Det er alltid morsomt å score mål. Nå må vi jobbe på for å få tre poeng, sa målscoreren til TV 2 i pausen.

Og det så ut som Parr klarte å motivere lagkameratene sine i garderoben.

Først gjorde Gustav Valsvik slutt på sin måltørke etter 52 kamper uten scoring for Godset. Deretter ble det enda vanskeligere for bortelaget da Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen fikk rødt kort. Og som om ikke det var nok, skrudde Øyvind Storflor inn det påfølgende frisparket til 3-0. Marcus Pedersen viste at også han var i feststemning, da han avsluttet scoringsshowet med å sette inn 4-0 etter 73 minutter. Hamarsingen sikret dermed en optimal feiring for Godset-gutta på fotballens nasjonaldag. (©NTB)