— Krim er en tidligere storhet i internasjonal klubbhåndball, som satset alt på europacup, sier Randi Gustad, håndballekspert i tv2. — Krim var gjennom flere år et av de beste lagene i verden, sier Bent Svele, også han håndballekspert i tv2. ## Leganger og Nyberg

Blant annet spilte Cecilie Leganger, som gjennom flere år var regnet som verdens beste målvakt, én sesong i Krim, det samme gjorde norsk-finske Katja Nyberg i sine glansdager for drøyt ti år siden.

Les også: Pettersen sykmeldt på ubestemt tid.

Slovenerne har blant annet fem finaler og to seirer i Champions League (1998/99 til 2005/06) foruten at de har vunnet den slovenske serien hvert eneste år siden 1995. Men etter økonomiske problemer de siste årene fremstår laget bare som en skygge av seg selv.

— Det er en falmet stolhet som kommer, sier Svele.

- Gode mulighter

Deres siste store prestasjon i Champions League var semifinale i 2012/13 da de tapte for Larvik.

Både Svele og Gustad ga Vipers gode odds da laget trakk Krim i januar, og det gjør de også foran kvartfinalen i europacupen - selv om sørlendingene har blitt avslørt i tre seriekamper på rad mot topplagene Byåsen, Glassverket og Larvik.

— Vipers får starte med å få et godt resultat på hjemmebane, og så får vi se. Men ut fra hvilke lag de kunne fått, er dette en god mulighet til å nå semifinale, mener Svele.

— Jeg tenker at Vipers har gode muligheter hvis de leverer opp mot sitt beste, sier Gustad.