Kveldens jevneste delstat var Connecticut, hvor det drøyde før de amerikanske medier turde å kåre en vinner på demokratisk side. Da 83 prosent av stemmene var talt opp kunne TV-kanalen Fox og nyhetsbyrået AP konstatere at delstaten gikk til Hillary Clinton.

Både Demokratene og Republikanerne hadde tirsdag hatt nominasjonsvalg i delstatene Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania og Rhode Island.

Resultatene begynte å komme inn klokka 2 natt til onsdag norsk tid, og allerede de første resultatene antydet at det ble en god dag for Trump. Han ble kåret som vinner i Pennsylvania, Maryland og Connecticut så snart valglokalene stengte, og etter hvert som stemmene ble talt opp ble det klart at han også ville vinne i Rhode Island og Delaware.

De første prognosene til amerikanske TV-kanaler gjorde det klart at Hillary Clinton hadde vunnet i Delaware og Maryland. Etter hvert ble det også klart at Clinton tok seieren i Pennsylvania — kveldens mest folkerike delstat, hvor hele 189 delegater skulle fordeles på demokratisk side.

— Takk Pennsylvania. For en fantastisk kveld. Jeg vil takke alle sammen. Takk så mye. Wow! Jeg vil bare takke alle sammen. Alle som kom ut for å stemme, sa Clinton da hun gikk på scenen under sin valgvake i Philadelphia i Pennsylvania, etter at seieren i delstaten var klar. (©NTB)