NICE: Det er avisa Nice-Matin som melder om panikk og forvirring etter at en lastebilen kjørte inn i folkemengden på Promenade des Anglais etter fyrverkeriet.

Les også:

Vitner melder om menn som begynte å skyte fra en lastebil, og mennesker som løper unna i panikk. Dette er ikke bekreftet. Bilder fra stedet viser en rekke mennesker som ligget skadet på bakken.

Avisen skriver at lastebilen er pepret med kuler og har publisert et bilde som viser flere politifolk som har omringet bilen.

Ifølge Reuters opplyser lokale myndigheter at hendelsen var et angrep.

Rundt 60 døde, over hundre skadet

Overfor TV-kanalen Francetvinfo sier påtalemyndigheten i Paris at et sekstitalls mennesker er drept etter angrepet. Påtalemyndigheten understreker at dette bare er et estimat foreløpig.

En politikilde opplyser overfor Le Figaro at 73 mennesker er bekreftet drept. Dette tallet er ikke bekreftet fra offisielle myndigheter.

Når det gjelder antall skadede verserer det flere ulike tall i franske medier. Tallene strekker seg fra hundre til flere hundre.

Det skal ikke ha blitt tatt gissel under angrepet, bekrefter innenriksministeren i Paris.

Sjåføren drept, en på frifot

Den franske avise Le Parisien melder at sjåføren av lastebilen er drept. En annen mistenkt skal være på frifot.

President Francois Hollande, som har vært i Avignon, sier at han er på veg tilbake til krisesenteret i Paris.

UD undersøker om nordmenn er berørt

Utenriksdepartementet er i kontakt med ambassaden i Paris, som jobber med å få oversikt over situasjonen etter det antatte angrepet i Nice.

– Vi undersøker om nordmenn er rammet, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde i UD til NTB.

Nora Warholm Essahli (21) er i Nice på ferie og var like ved stedet der lastebilen traff folkmengden.

– Vi satt på en bar i gamlebyen når en stor gruppe mennesker sprang forbi. De sprang som om de sprang for livet, skriver hun i en sms til Aftenposten.

Hun forteller at mennesker var fortvilte og redde, og forsøkte informere hverandre om det som skjedde.

– De som kom springende fortalte om en "gal mann som skjøt". Folk begynte å gå og springe i alle retninger. Vi satt på en café kun meter fra åstedet i timen før fyrverkeriet, som begynte 22.00, og bor like ved åstedet. Vi ble redde og gikk hjem, sier Essahli som nå befinner seg i sikkerhet.

– Panikk

– Folk løper, det er panikk. Det er sannsynligvis fullt av sårede, sier Nice-Matins journlist Damien Allemand, som er på stedet.

Mange mennesker var samlet på promenaden for å se på fyverkeri i forbindelse med feiringen av den franske nasjonaldagen 14.juli.

Meldinger om skudd

Enkelte vitner melder om skyting og mennesker som løper unna i panikk.

Men det er ikke klart om det dreier seg om en ulykke, eller om de angivelige skuddene kan ha vært fyrverkeriet.