KVINESDAL: Stevnet arrangeres av den kristne bevegelsen Troens Bevis og samler rundt 7.000 mennesker. Noen av dem hadde kommet for å høre Hareide svare på spørsmål fra Sten Sørensen, predikant og sjef for stevnet, tirsdag kveld.

Hareide gjentok at han ikke angrer på at han deltok i homomarsjen i Oslo i slutten av juni, slik han også sa i et intervju med avisen Dagen. Han begrunnet valget med at han og familien nettopp hadde kommet hjem fra ferie i Orlando i USA, da homofile og lesbiske ble massakrert på et utested.

Fikk applaus

– Da kjente jeg at det var rett av meg å gå dit og vise min støtte og solidaritet. Det handler ikke om politikk, men om at alle mennesker skal unngå hat, kriminalitet, vold og diskriminering, sa KrF-lederen, og fikk applaus fra salen.

Han viste til at homofile og lesbiske også i Norge opplever hatkriminalitet og at ordene «homo» og «jøde» blir mye brukt som skjellsord i norske skolegårder.

– Politikk for alle

Sørensen ville ha en garanti fra Hareide om at KrFs familiepolitikk ikke er i endring.

– KrFs syn på ekteskapet står fast, svarte partilederen, men la til:

– Det er noe annet å være politisk leder enn åndelig leder. Jeg må ha en politikk for absolutt alle, troende eller ikke troende.

Hareide sa at det pågår en debatt i KrF om hvilke saker partiet skal prioritere.

– Det er ikke jeg som bestemmer, det er KrFs landsmøte, sa han.

Deltakelsen i homomarsjen skapte uro i konservative deler av partiet. Hareide sier at han kunne «kommunisert bedre» om valget han gjorde.