Of Monsters and Men avsluttet kvelden på Groos. Foto: Sondre Steen Holvik
Det begynner å bli fullt på Groos med Veronica Maggio på scenen. Foto: Sondre Steen Holvik
Veronica Maggio-1.jpg
Kelela Foto: Sondre Steen Holvik
skralL_random-1 (1).jpg Foto: Sondre Steen Holvik
skral-5.jpg Foto: Sondre Steen Holvik
Sam Feldt spiller i en gammel sjekte på Skral. Foto: Sondre Steen Holvik
Anderson.Paak. Foto: Sondre Steen Holvik

GRIMSTAD: — Det har vært en kjempestart. Det har gått mye bedre enn i fjor. Det er flere folk inne på området tidligere, sier Mikal Vassbotn i Skral Festival til Fædrelandsvennen.

- Glad for å være her

Veronica Maggio, som er en av artistene som trakk publikum tidlig på kvelden, koste seg på scenen, men slet desverre med sår hals.

Se flere bilder i toppen av saken.

Veronica Maggio-5.jpg

— Jeg er så glad for å være her, sier hun til publikum.Publikum hylte fornøyd til "Jag kommer". Da kom også endelig allsangen.

Les intervju med Veronica Maggio:

Det har vært et jevnt sig av mennesker inn på området på Groos tirsdag, med noen topper før Unge Ferrari, Astrid S og Veronica Maggio.

— Det store wild cardet

I forkant av konserten med Sam Feldt klokka ni, var Mikal Vassbotn spent.

— Han har breaket veldig etter at vi booket ham. Han spilte nylig i Portugal for flere tusen. I kveld skal han spille på den bittelille sjektescenen. Det er jeg spent på. Han er det store wild cardet.

Sam Feldt la selv ut dette bildet på instagram for et par dager siden.

Og mange strømmet faktisk til den lille scenen ved vannkanten, men Anderson.Paak som spilte samtidig trakk nok hakket flere.

Mindre køer

Tirsdag åpnet urørt-vinner Cezinando Skral i sola. Mellom 4500 og 5000 hadde kommet til området under konserten med Veronica Maggio. Det er Mikal Vassbotn fornøyd med:

— Folk har kommet tidligere enn før, så det er jo alltid positivt. Mer sol, mer drikke, mer mat, og mer musikk.

I fjor oppstod det store køer både for å få billetter, bonger og mat. Dette går så langt bedre enn i fjor.

— Jeg var selv i Cashless-køen for et par timer siden, og det gikk veldig greit. Der trenger man ikke betjening, så det går raskt, sier Vassbotn.

I sommer har det vært skrevet mye om politiets bruk av hunder på festivaler. Mikal Vassbotn opplyser at festivalen har et godt samarbeid med politiet.

Veronica Maggio-1.jpg

— De slipper inn dersom de ønsker det. Vi har nulltoleranse for narkotika. Blir du tatt med narkotika blir båndet klippa, sier han.Politiet kunne heller ikke melde om noen alvorlige hendelser på festivalen.

Skral går av stabelen 12. og 13. juli. Tirsdag avsluttet Of Monsters and Men kvelden på Groos, og på onsdag er Mark Ronson, mannen bak «Uptown Funk», hyret inn som dj for å lage avslutningsfest.

- Helt sykt

Mikal Vassbotn, som var med på å starte Skral i sin tid, er godt fornøyd med dag 1 på Skral.

— Nå står Of Monsters and Men på scenen. Det er fantastisk stemning, og folk hopper og danser. De har også levert skikkelig bra på Vannkanten.

- Hvem overrasket deg mest i dag?

— Mbongwana Star. det var helt sykt. Men også Sam Feldt. Det er en helt annen vibb som vi ikke har hatt her før. Helt fantastisk.

- Skal være koselig på Skral

På spørsmål om hva slasg type festival Skral egentlig er, svarer Vassbotn at identiteten er litt vanskelig å slå fast.

— Men det skal være koselig på Skral. Her skal man komme og nyte friområdet, om du vil sitte ute på svaberget eller oppe i et tre. Og på festivalkontoret er vi opptatte av å klemme. Det håper jeg smitter videre, sier han og smiler bredt.

Det kommer folk i alle aldre, men snittalderen er på rundt 28 år. Og de som kommer, er en god blanding av lokalpatrioter og unge mennesker som digger alt som kommer ut på P3. ## Kapasitet på 6.500

Skral har en kapasitet på 6.500 solgte billetter per dag inne på Groos, men har plass til rundt 8.000 inne på området, medregnet gjester og frivillige blant annet.

Mens det tirsdag var perfekt festivalvær med skinnende sol, en og annen sky, og en liten bris, ser det mørkere ut onsdag. Både regn og torden truer utover kvelden.