Grimstad: 30. august 2014 syklet en mann langs riksvei 420 i Grimstad, da en bilist skal ha sneiet ham med en klaring på bare 30 centimeter. Dette utløste sinne hos syklisten, som da kastet vannflaska si mot bilen fra ti meters hold. Den skal så ha truffet bilen med et brak, noe som førte til at bilisten stoppet opp. Da han kom seg ut av bilen, tok han tak i sykkelen og kastet den i grøfta.

Forrige uke møttes de to partene i retten i Arendal, siden de ikke har greid å bli enige om diverse regninger på egenhånd. Agderposten har omtalt saken flere ganger.

Kastet eller puffet?

De har vært uenige om mange ting. Syklisten mener flaska han kastet var ei plastflaske med noen få desiliter vann i som ikke forårsaket noen skader på bilen. Bilisten mener det var ei aluminiumsflaske som traff bilen med et brak og lagde bulk i bilen.

Så mener syklisten at bilisten da ble så sint, at han tok tak i sykkelen, hevet den over hodet og kastet den med stor kraft i grøfta. Bilisten mener at han bare puffet sykkelen i bakken uten å bruke særlig mye krefter.

Hvor store skader fikk sykkelen?

De to ble enige på stedet om at sykkelen hadde fått skader på setet. Ifølge bilisten ble de også enige om at bilen hadde fått en bulk, men dette nekter syklisten for.

Syklisten syklet hjemover med sykkelen, men da han hadde syklet cirka halvannen kilometer, hørte han et høyt smell fra sykkelens bakhjul. Det viste seg å stamme fra bakgiret som hadde falt av og ble dratt inn i hjulet. Syklisten sier at han da måtte bære sykkelen hjem. I etterkant har syklisten oppdaget flere skader på sykkelen, så mange at regningene for reparasjon ville koste 21.456 kroner. Han krevde i retten at bilsjåføren skulle betale dette beløpet, noe sjåføren nektet.

Sjåføren krevde på sin side at syklisten skulle betale for oppretting av vannflaske-bulken, som kostet 4000 kroner.

Må betale hverandres regninger

Retten tror på syklisten når han sier at sykkelen ble kastet med stor kraft, og mener det er sannsynlig at skadene på sykkelen oppsto av sykkel-kastingen. Men de mener ikke at syklisten har krav på å få dekket helt nye deler for alt som er ødelagt. Likevel kommer de fram til at sjåføren må betale syklisten 15.000 kroner.

Men retten tror også på bilisten som mener at vannflaska lagde bulk i bilen, og at han måtte fikse skaden for 4000 kroner. Den regningen må syklisten ta, sier retten.

Siden ingen av partene har fått fullt ut medhold, så må de begge betale sine egne saksomkostninger.