KRISTIANSAND: 28. juni i år var operasjonsleder Ingrid Mæhre i det poetiske hjørnet på Agder-politiets Twitter-konto, der politidistriktet melder om sine daglige gjøremål:

«En ilter mandalitt med en grevling i hagen, vil at polti skal jagen, om ikke han vil gi den en kule, så den slutter i hagen å rule», skrev Mæhre.

Operasjonsleder Ingrid Mæhre avsluttet Agder-politiets Twitter-poesi. Foto: Kjartan Bjelland

Tidligere på dagen hadde hun rimet om «en kvinne som ikke kunne styre sitt sinne» og «en med full blære tømte den og fikk lære, at politiet syntes dette er noe gris».

Flere reaksjoner

Men nå er det stopp.

Fungerende stabssjef Jon Kvitne vil ha slutt på operasjonsledere som rimsmeder. Foto: Vegard Nekstad

— Jeg har som sjef for operasjonssentralen sagt at vi ikke skal ha noen flere tvitringer på rim. Vi skal ikke sette en tredjeperson i forlegenhet, siden det som regel er andre involverte i de forholdene vi driver på med, slår fungerende stabssjef Jon Kvitne fast overfor Fædrelandsvennen.

Avgjørelsen om å be operasjonslederne stoppe med kreative meldinger på Agder-politiets konto kommer etter flere reaksjoner fra publikum i sosiale medier og brev til politidistriktet. Omtale i nettaviser har det også blitt.Spesielt mye oppmerksomhetfikk operasjonsleder Per Kristian Klausen for sin poetiske melding av avlivningen av ei måke 14. juni:

«En måke med brekt vinge, fikk en dame til å ringe. Politiet til stedet vi dro, tok kølla og i hodet vi slo, takk for alt hvil i fred og ro.

— Respektløst

I etterkant vanket det ikke bare lovord for diktet.

«Respektløs måte å skrive om den skadde (nå døde) måken. Ha respekt for alle liv! Ikke sitt og vits om å drepe et dyr!», tvitret en av Agder-politiet følgere.

- Var det måke-rimet til Klausen som utløste forbudet mot rim?

— Blant annet, men vi registrerer at det har vært flere rim i ettertid. Vi registrerer at både skrivekyndige og andre har kommentert. Da tar vi konsekvensen av det, sier Jon Kvitne

Han mener Agder-politiet ikke skal være en «humor-kanal» på Twitter, men vil samtidig ikke nekte operasjonslederne å bruke litt humor i hverdagen.

- Må ha litt glimt i øyet

- Hvorfor er humor ok?

— Det er slettes ikke ok hvis det går ut over tredjeperson. Ellers skal vi også fremstå med et glimt i øyet av og til, sier Kvitne.

- Har det vært rimekonkurranse mellom operasjonslederne?

— Nei, ikke så vidt jeg vet. - De burde kanskje heller gitt dette ut i bokform?

— Det får andre som har peiling på slikt uttale seg om, sier Kvitne.

- Ingen god dikter

Fædrelandsvennen har så langt ikke fått kommentar fra operasjonsleder Mæhre, men måke-twitrer Klausen medgir at han kanskje ikke var på rett arena. Han uttaler følgende om det nye forbudet:

Per Kristian Klausen fikk pepper for sitt måke-dikt. Foto: Tormod Flem Vegge

«Det visste jeg ikke for jeg er på ferie. Hvis det stemmer tas det til etterretning og poesiens tid er forbi på jobb. Twitter er vel egentlig ikke noen underholdningskanal for offentlige etater, og jeg er vel ingen god dikter heller, så det er ikke noe å ta på vei for. Jeg forholder meg alltid lojalt til de beslutninger som tas», skriver han til Fædrelandsvennen.