— Jeg er veldig spent på hvordan det blir å spille. Jeg gleder meg veldig, sier han.

Det kan faktisk hende det er noen låter ingen har hørt før

Jonas Alaska

Blanding av nytt og gammelt

Jonas Alaska klimpret seg inn i vår kollektive, musikalske bevissthet i 2011 med det gullselgende, spellemannsvinnende, selvtitulerte debutalbumet. Med seg på scenen i kveld har han kjæresten Billie Van og broren Thomas Aslaksen som korister, og han forteller at det blir en god blanding av eldre og nyere materiale på konserten i kveld.

— Det kan faktisk hende det er noen låter ingen har hørt før.

Jonas Alaska hadde sin første skikkelige spillejobb på Canal Street i 2009. Han hadde sendt noen demoer til Mats Aronsen, og festivalsjefen plasserte han like godt rett på hovedscenen.

— Det var helt vanvittig for meg. Det var jo veldig tidlig, to år før jeg ga ut den første plata. Så de har liksom alltid hatt troa på meg, sier han.

Dette var også første gang han opptrådte med artistetternavnet Alaska. På fødselsattesten står det Aslaksen.

Nytt uttrykk

Siden konserten i 2009 har han spilt på Canal Street nesten hvert år, gitt ut tre album til god mottagelse hos anmeldere og publikum, og spilt et utall konserter i inn- og utland.

Jeg tror egentlig folk likte å høre en litt ny side av meg

Jonas Alaska

På sin forrige plate, «Younger» fra 2015, beveger Alaska seg over i et litt røffere lydlandskap. Den akustiske gitaren er i stor grad byttet ut med den elektriske. Ifølge artisten selv skyldes det en enkelt låt, «She’s Not One Of Them».

— Låta er ganske gammel, fra 2010. Den var så annerledes, så den passet ikke helt inn på første og andre albumet. Jeg har hele tiden tenkt at jeg vil lage en sånn plate, som var nærmere den sounden.

Han forteller at publikum har tatt godt imot det nye materialet. I fjor dro han på en godt besøkt turné med fullt band.

— Jeg tror egentlig folk likte å høre en litt ny side av meg.

Tysklandsturné og nytt materiale

I høst drar Alaska på Norgesturné, før turen går videre til Tyskland, der plata «Younger» ble sluppet i vår. Han har også begynt å tenke på kommende utgivelser. Studio og produsent er foreløpig ikke spikret, men det nærmer seg så smått.

— Jeg har jo gitt ut tre plater på ganske kort tid, så jeg har prøvd å ta det litt roligere denne gangen. Men jeg tror jeg er klar til å gå i studio nå, forteller han.