FLEKKEFJORD: — Det var gøy å få levere biler og utstyr til «Det store brannløftet» til Gjensidigestiftelsen. Siden disse bilene skulle ha det aller siste av brannteknisk og elektronisk utstyr, har dette også vært et løft for vår bedrift, sier administrerende direktør Stein Asgeir Egenes.

Kontrakt på 40 millioner

For Egenes Brannteknikk utgjør kontrakten for levering og service at de 13 brannbilene rundt 40 millioner kroner av en forventet årsomsetning på 150 millioner. Delvis på grunn av denne kontrakten har flekkefjordsbedriften hatt behov for å ansette flere medarbeidere.

Arbeidsstokken teller i dag 43 personer.

Når de 13 bilene nå er ferdige må bedriftens ansatte stille som sjåfører for å kjøre bilene til hovedstaden, og det blir en utrykning uten blålys og sirener.

Merker ikke oljenedturen

— Vi trodde nedgangen i oljesektoren skulle gjøre det enklere å rekruttere de medarbeiderne vi trenger, men vi har måttet lete med lys og lykt for å finne de rette folkene. Foruten fra Flekkefjord kommer våre i ansatte i dag fra Kvinesdal, Farsund, Mandal og Lund i Rogaland, sier Stein Asgeir Egenes.

Krisen som har rammet oljeleverandørindustrien har ikke smittet over på brannbilprodusenten. Der er det økonomien i landets kommuner som teller.

Denne dykkerbilen til Østre Agder Brannvesen er én av 13 biler som Egenes Brannteknikk i Flekkefjord denne uka leverer til Det store brannløftet til Gjensidigestiftelsen. Foto: Torbjørn Witzøe

Torsdag skal Gjensidigestiftelsen overlevere totalt 12 ordinære brannbiler, 24 fremskutte enheter og én dykkerbil til utvalgte brannvesen på en stor seremoni på Youngstorget i Oslo. Blant de som får brannbil i gave er Setesdal brannvesen IKS (mannskapsbil), Flekkefjord brannvesen (fremskutt enhet), Kristiansandsregionens brann og redning IKS (fremskutt enhet) og Østre Agder brannvesen (dykkerbil). Alle bilene som blir gitt i gave til Sørlandet er produsert ved Egenes Brannteknikk.

Jubler i Setesdal

— For en gammel brannmann er dette som å oppleve julaften og 17. mai på en gang. Ny brannbil som skulle stasjoneres på Evje stod på investeringsprogrammet, men vi kunne aldri kjøpt en bil som den vi nå får, sier varabrannsjef Egil Kvitne i Setesdal Brannvesen IKS.

Varabrannsjef Egil Kvitne i Setesdal Brannvesen IKS jubler for brannbilgaven fra Gjensidigestiftelsen. Foto: Torbjørn Witzøe

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til å sette seg på flyet til Oslo sammen med brannsjef Jerry Remme for å ta imot og kjøre brannbilgaven hjem til Setesdal. Når den nye brannbilen er på plass, vil den gamle bli flyttet opp til Valle.

Valutasmell

De siste årene har Egenes brannteknikk omsatt for rundt 150 millioner kroner årlig, og hatt millionoverskudd. Den svake kronen gjorde imidlertid at bedriften i fjor for første gang siden 2003 fikk røde tall i regnskapet.

— Vi gikk på en valutasmell i fjor, men i år vil vi få et positivt resultat igjen. Vi har en ok ordrereserve ett år fram i tid, og det er som det bruker å være, sier Stein Asgeir Egenes som eier 97 prosent av aksjene i selskapet.

Administrerende direktør Stein Asgeir Egene i Egenes Brannteknikk sier at kontrakten med Gjensidigestiftelsen om å levere 13 brannbiler med utstyr er på rundt 40 millioner kroner. Foto: Torbjørn Witzøe