OSLO: Kilder sier til Aftenposten at en enstemmig valgkomité innstiller Gerd Kristiansen (57) som ny LO-leder.

Det betyr at LO-kongressen slipper en opprivende lederstrid og kampvotering.

— Ikke vondt blod

Norsk Tjenestemannslag, som er forbundet til hennes motkandidat Tor-Arne Solbakken, godtar Kristiansen som ny LO-leder.

Kilder sier til Aftenposten at man er omforent, og at dette ikke vil skape noe vondt blod forbundene imellom.

Solbakken vil fortsette som nestleder, og Hans Christian Gabrielsen fra Fellesforbundet vil velges som ny nestleder.

Peggy Hessen Følsvik fra Handel og Kontor blir trolig førstesekretær.

LO-ledelsen består av leder, to nestledere og en førstesekretær. Disse fire har stemmerett i Sekretariatet der alle forbundslederne møtes. I tillegg velges det et par LO-sekretærer uten stemmerett.

Valgkomiteens innstilling skal etter planen deles ut klokken 13, selve valget finner sted klokken 15.00. ## Beinhardt press

Fagforbundets Jan Davidsen har kjørt veldig hardt for å få inn Kristiansen som leder. Da Aftenposten gratulerte ham mandag morgen, smilte han litt og sa:

— Ingen ting er klart, valgkomiteens innstilling er ikke lagt ferm.

Men overfor valgkomiteen har han gitt klar beskjed om at Fagforbundet kun har én kandidat, og det er Gerd Kristiansen som leder.

Mange har oppfattet det som et utilbørlig press. Fagforbundet har over en tredjedel av LOs medlemsmasse. Det er utenkelig å ha en velfungerende LO-ledelse uten at Fagforbundet er med.

At Aftenpostens kilde gir uttrukk for at det ikke er skapt ondt blod mellom forbundene, er med andre ord ikke helt sikkert.

Side om side

Mye tyder på at kortene begynte å falle på plass allerede søndag formiddag. Valgkomiteens kabal ble enklere da Fellesforbundet signaliserte en klarere støtte til Kristiansen.

Valgkomiteen hadde et møte klokken åtte mandag morgen, da var alt klart, etter det Aftenposten får høre.

Mandag formiddag sitter Kristiansen og Solbakken ved siden av hverandre i kongress-salen. De vil heller følge vedtektsdebatten enn snakke med journalister.

Måtte sikre 55 delegater

Kristiansen kommer fra Fagforbundet, LOs største forbund, som har en tredjedel av de 315 delegatene på kongressen.

For å slå Solbakken måtte hun sikres fra 55 andre delegater, og som Aftenposten tidligere har omtalt så det ut til atKristiansen kom til å lykkesmed det i løpet av kongressen.

Da det i går ble det klart at Fellesforbundet ga tydelige signaler om at de ville støtte Kristiansen, økte det presset ytterligere på valgkomiteen.