LILLESAND: — Hvorfor begynte du å lage kristen musikk for barn?

— Da jeg drev et barnekor på åttitallet oppdaget jeg at mange barnesanger handlet om menneskets subjektive, religiøse opplevelser. Men jeg tror at det er de bibelske fortellingene som har vært bærende gjennom historien, og ikke våre personlige opplevelser. En viktig tanke i alle syngespillene har vært at fortellingene skal være så åpne som mulig, uten for mye av min egen tolkning. Fortellingen om Noahs ark var den første jeg ga ut på kassett, og den solgte som hakka møkk! Folk ringte fra alle kanter og ville ha flere syngespill, så da lagde jeg ett til. Det ble til slutt tjue fortellinger med til sammen 120 sanger. Noen av dem ble gitt ut i Sverige og Danmark også, og vi har regnet ut at nærmere en million barn har hørt ett eller flere av hørespillene.

- Var det planlagt at dette skulle bli ditt levebrød?

— Nei. Jeg studerte teologi da jeg var ung, og så ble jeg musiker. Jeg reiste rundt som visesanger, og de første platene mine var for voksne. Men etter den første kassetten om Noah, så tok det helt av. Karrieren ble annerledes enn jeg hadde trodd, men det har vært en fantastisk reise. Jeg elsker å underholde barn, det er min terapi.

- Hvorfor ble syngespillene en suksess?

— Det er ikke jeg som artist som har blitt en suksess, det er de bærekraftige historiene. Etter over tusen år med kristne tradisjoner i Norge, er det mange av oss som ønsker at tankene fra denne tradisjonen skal videreføres til neste generasjon. Det er bakgrunnen for at det har vært mulig å lage så mange syngespill om de bibelske tekstene. Som musiker har jeg røtter i visepop-tradisjonen, og har laget rim og rytme som folk tydeligvis har likt. En av mine perler går sånn: "Her er vi, tralala, her er vi tralala!" Det er poesi på høyt nivå.

Du jobber nå som prest i Iveland, hvordan er det?

— Det er annerledes og spennende, og jeg er heldig som får betalt for å tolke bibeltekster. Men jeg lander alltid på det samme, og det er at kjærlighet og den nåderike Gud er driveren i det religiøse budskapet.