GRIMSTAD: Gården, som ligger på Berli nordøst i Grimstad, skal være høyaktuell som innspillingssted for tv-programmet Farmen. Ifølge avisen Frolendingen, som først omtalte saken, er det så godt som avgjort at dette blir årets Farmen-gård.

Eier Karl Vangsnes bekrefter overfor Fædrelandsvennen at gården hans er aktuell, men avviser at avgjørelsen er tatt.

— Ja, det gjenstår nå å se. Vi har ikke skrevet under avtalen ennå, sier Vangsnes.

Gården ligger idyllisk til ved Berlivannet i Grimstad kommune, like ved grensen til både Arendal og Froland. Nærmeste nabo befinner seg rundt to kilometer unna. Vangsnes bor nå på gården sammen med kona Bjørg, men ifølge Frolendingen er ekteparet forberedt til å flytte ut innen kort tid, slik at ombyggingen kan starte. Gården består av et hovedhus, uthus og to anneks og skal være svært velholdt.

Lett på Sørlandet

Produsentene bak Farmen har i flere måneder lett etter en gård som passer til tv-konseptet. Like før jul meldte TV2 at spesielt Sørlandet var et aktuelt sted for innspilling av den niende sesongen av reality-programmet.

– Vi ser først og fremst etter gårder i Aust-Agder, Vest-Agder og Hordaland. Vi vil at gården skal være et varmt og trivelig sted for deltakerne å være. Et som ligger øde og vakkert til. Det skal være et slags drømmested. Vi vil at deltakerne skal drømme seg 100 år tilbake, fortalte programdirektør Fredrik Sandahl til TV2. ## Ikke avgjort

Programmet produseres av Strix televisjon. Produsent Brede Hovland sier til Fædrelandsvennen at selskapet fremdeles er i dialog med flere gårdeiere.

— Ingenting er avgjort. Vi har kartlagt de forskjellige stedene som er aktuelle og må ta en avgjørelse i slutten av måneden, sier Hovland.

Han sier at det ikke er sikkert at årets Farmen-gård havner på Sørlandet.

— Nei, vi har aktuelle kandidater også i andre områder, sier Hovland.

Avgjøres denne uka

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV2 sier imidlertid at gården trolig havner i Agder.

— Det er mye som tyder på at det blir Aust-Agder. Det er ikke hundre prosent ennå, men vi kommer nok kanskje til å lande på noe i løpet av denne uka, sier Dahl.

Dersom Berli blir årets Farmen-gård, vil det være andre gang tv-programmet spilles inn på Sørlandet. I 2006 var det Ny-Hellesund i Søgne som fikk æren av å huse deltakerne.

Filming til høsten

Produsent Hovland opplyser at arbeidet med å klargjøre gården for tv-produksjon, vil ta et par måneder. Selve filmingen starter til høsten, ifølge Hovland.

Fristen for å melde seg på som deltaker, utløp 1. april. Årets utvalgte er foreløpig ikke offentliggjort.

— Vi er fremdeles midt i casting-prosessen, sier Hovland.