Saken begynte å rulle da den fornærmede kvinnen anmeldte saken. Dette førte til pågripelsen av en 36-årig kvinne torsdag kveld, melder TV 2. — Denne kvinnen ble fengslet i fire uker lørdag. Fredag pågrep vi tre menn av bulgarsk opprinnelse, sier politiadvokat Jorid Kile Berg ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

De tre mennene er født i 1972, 1980 og 1993 og er siktet etter den såkalte menneskehandelsparagrafen. Den fengslede kvinnen er i tillegg siktet for å ha utsatt den fornærmede kvinnen for tvangsarbeid.

Mandag ble de tre mennene fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politiet fikk medhold i sin begjæring om å fengsle dem i fire uker med brev- og besøksforbud og delvis isolasjon. Foreløpig har ingen av de siktede anket fengslingen, men alle har varslet at de tar betenkningstid.

— Forholdene som er beskrevet i anmeldelsen, innebærer svært grov utnyttelse av kvinnen. Min klient setter pris på at politiet tar saken så alvorlig som de gjør, sier bistandsadvokat til fornærmede, Silje Elisabeth Steenvaag, til TV 2. (©NTB)