Seieren gjør at Tromsø klatrer til 27 poeng — fire poeng mer enn Aalesund som ligger på kvalifiseringsplass.

— Det var en fint gjennomført kamp. Vi fikk vant 2-0 og burde hatt flere mål. Men med tre poeng ser vi oppover på tabellen og har ny hjemmekamp neste lørdag. Laget er i fin fremgang, sa Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2 etter kampslutt.

Mot Sogndal sendte midtstopper Simen Wangberg laget i ledelsen etter 26 minutter da han dukket opp og stanget ballen i åpent mål etter at Sogndal-keeper Mathias Dyngeland misset på en utboksing.

Like før pause doblet hjemmelaget ledelsen da Ulrik Yttergård Jenssen drev fremover med ballen før han satte ballen i Dyngelands lengste hjørne.

Gjestene var aldri i nærheten av å hente opp vertenes ledelse og etter 57 minutter fikk Runar Espejord muligheten til å avgjøre alene med keeper. Chipforsøket endte imidlertid over mål. (©NTB)