— Vi vil ikke under noen omstendigheter fjerne kjettingene. Vi håper å kunne få stoppet arbeidet en dag eller to hvis vi er heldige. Vi har låst fast propellene med kjettingene og det blir nok en del arbeid for å få løst dette opp igjen, sier Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund til NTB.Det var på lekterne «Mudder 079» og Mudder 080" at miljøvernene låste fast propellene.

Aksjonen natt til torsdag ble gjennomført av en gruppe som kaller seg Green Warriors fra Norges Miljøvernforbund og er forbundets femte aksjon mot dumpingen. Oddekalv lover flere aksjoner i tiden framover.

— Vi aksjonerer og vil fortsette å aksjonere. Slik vi ser det er dette Norges største giftutslipp. Det er merkelig at man i Bergen bruker 20 millioner kroner på å rense og lagre på land, mens man i Oslo bare grafser det opp og grafser det ned igjen et annet sted, sier Oddekalv.

Politiet i Oslo opplyste torsdag morgen at det foreløpig ikke er aktuelt å gripe inn mot aksjonistene. Miljøaktivistene mener mudringen i Bjørvika er sterkt forurensende og at det er galt å dumpe slammet på Malmøykalven. (©NTB)