Lyon, anført av norske Ada Hegerberg, kom til Haugesund stadion som store favoritter i den første av to kamper i 16-delsfinalen. Forskjellen lagene imellom var imidlertid i lange perioder minimal.

— Først og fremst er jeg glad for at vi vinner 5-2. Vi slipper inn to risky mål. De var veldig skarpe i kontringene sine. Men vi har kampen i vår hule hånd mot slutten. Alt i alt som forventet, sier Hegerberg til TV 2 etter kampen.

Det franske storlaget tok riktignok oppskriftsmessig ledelsen bare sju minutter ut i kampen. Da ble den regjerende mesteren tildelt straffespark, og fra krittmerket var japanske Saki Kumagai sikkerheten selv.

Tre minutter tidligere hadde Avaldsnes-spiss Elise Thorsnes hatt kampens første virkelig store sjanse. 28-åringen utnyttet nølende forsvarsspill hos gjestene og kom alene med Lyon-keeper Sarah Bouhaddi. Dessverre for hjemmelaget gikk lobben som fulgte et par meter til side for mål.

Mål nummer to kom likevel også i fransk favør. 20 minutter var spilt da Eugenie Le Sommer spilte vegg med tyske Dzsenifer Marozan og satte ballen sikkert i lengste hjørne bak hjemmelagets keeper Madelyn Schiffel. (©NTB)