Det er fortsatt ikke kjent hvem som overtar etter Manuela Ramin-Osmundsen, men statsminister Jens Stoltenberg vil lette på sløret denne uken. Det kan skje allerede mandag, dersom Stoltenberg velger å avholde et ekstraordinært statsråd.Mens flere i Ap den siste uken har tatt til orde for at fiskeriminister og nestleder i Ap, Helga Pedersen, bør få en mer sentral statsrådsstilling, mener kvinnenettverket i Ap at Huitfeldt bør etterfølge Ramin-Osmundsen.

— Vi trenger en dyktig fagperson, og en som klarer å stå gjennom politiske prosesser og mediekjør. Jeg ønsker meg en som har politisk erfaring. Anniken er en meget habil kandidat, og hun er en profesjonell politiker. Anniken Huitfeldt er et godt navn, sier Mildrid Søbstad, som er styremedlem i Kvinnenettverket og leder av kvinnenettverket i Nordland Arbeiderparti til Aftenposten.

Unn Therese Omdal Sørensen, styremedlem i Kvinnenettverket og leder av kvinnenettverket i Rogaland Ap, er enig. Hun framhever at Huitfeldt er dyktig og oppriktig engasjert i saker som har med barn, familie og likestilling å gjøre.

Mari Helen Varøy, som representerer AUF i Kvinnenettverket, ønsker ikke å kommentere hvem hun mener er den beste kandidaten. (©NTB)