OSLO: Natt til lørdag skal en 19 år gammel jente angivelig ha blitt voldtatt under Ungkarsfestivalen i Suldal. En 16 år gammel gutt er pågrepet av politiet, mistenkt for ugjerningen.

Natt til søndag mottok politiet flere steder i landet voldtektsanmeldelser.

I Trøndelag skal to kvinner ha blitt voldtatt, på Røros og i Orkanger, skriver adressa.no. I tillegg ble en kvinne forsøkt voldtatt i Selbu. Voldtekten i Orkanger skal ha skjedd i forbindelsene med festivalen Vannspeilet, og voldtektsforsøket i Selbu knyttes til Selbufestivalen.

Politiet har pågrepet personer i alle de tre sakene.

Overfalt

I Stavern og i Kristiansand har to kvinner anmeldt det som skal være grove overfallsvoldtekter natt til lørdag.

I Stavern ble en 19 år gammel jente tatt hånd om av helsepersonell etter at hun ble funnet svært forkommen klokken 3.30 natt til søndag nær ei hytte ved Larviksveien i Stavern.

Overfor politiet har kvinnen forklart at en mann i en liten sølvfarget bil hadde stoppet og spurt om hun trengte skyss. Hun avslo tilbudet, og mannen kjørte videre, men stanset ifølge kvinnen kort tid etter og tok kontakt på nytt. Deretter ble kvinnen voldtatt, har hun forklart til politiet. Kripos bistår i etterforskningen av denne saken, skriver OP Nett.

I Kristiansand har en kvinne i 20-årene har anmeldt to menn for en angivelig overfallsvoldtekt i Baneheia natt til søndag.

Hun skal ha forklart at hun ble innhentet av to menn som løp etter henne i Baneheiveien. Der skal de, ifølge anmeldelsen, ha dratt henne inn i skogen i Baneheia hvor voldtekten fant sted, skriver fvn.no .

Også en kvinne i Karmøy kommune skal en kvinne ha blitt voldtatt natt til lørdag. Voldtekten på Karmøy skal ha skjedd i en privatbolig. Kvinnen er i slutten av tenårene, mens de pågrepne mennene er i begynnelsen av tjueårene.

Høysesong

Herdis R. Magerøy, daglig leder for Dixi ressurssenter for voldtektsofre i Oslo, sier sommeren med festivaler og fester er en typisk høysesong for voldtekter i Norge.

– Vi merker helt klart større pågang om sommeren. Selv om det har vært noen saker i mediene, er det viktig å huske på at mørketallene er store. Mange orker ikke engang anmelde en voldtekt, sier Magerøy til Aftenposten.no.