MANDAL: – De fire første blir permittert fra mandag 14. november, og i uke 50 vil maksimalt 29 medarbeidere være permittert. Slik det ser ut nå kan det bli behov for å permittere folk fram til midten eller slutten av januar 2012, men dersom situasjonen endrer seg kan vi komme til å ta inn igjen folk tidligere, administrerende direktør Anders Nybø ved Umoe Mandal AS.

Det var mandag for 14 dager siden at bedriften sendte ut permitteringsvarsel til i underkant av 40 ansatte etter at flere vedlikeholdsprosjekter hadde blitt utsatt. Arbeidsstokken ved Umoe Mandal teller i dag 150 årsverk.

Ordrereserve

– Selv om vi nå ikke kommer utenom permitteringer, er bedriften inn i en positiv utvikling. Vi har signerte kontrakter for arbeid nok til å sysselsette alle ansatte til midten 2013. Dessverre er det slik i vår bransje at det kan bli noen perioder med mindre arbeid i forbindelse planlegging og tilrettelegging for nye oppdrag, sier Anders Nybø.

Mens det permitteres i operatørstaben, søker bedriften etter flere ingeniører. Det er det imidlertid mange som gjør, og Anders Nybø innser at det kan bli utfordrende å rekruttere nok ingeniører.

Fædrelandsvennen skrev tidligere i høst at Umoe Mandal er med i en internasjonal konkurranse om å utvikle løsninger for forsyningsfartøyer til offshorevindmøller. Verftet mener selv at mye av teknologien bedriften gjennom en årrekke har utviklet for Forsvaret vil komme godt med i det sivile markedet. De siste militære fartøyene vil forlate Umoe Mandal sommeren 2012. ## Underskudd

Umoe Mandal gikk i fjor med underskudd for tredje året på rad. Fjorårets underskudd på 112 millioner kroner skyldtes i all hovedsak nedskrivninger av resultatet i MTB-prosjektet, samt at det i 2010-regnskapet er tatt hensyn til de gjenstående tapene på disse marinefartøyene til det norske sjøforsvaret.