Samboeren, en 36-årig norsk statsborger, er etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at politiet besluttet å sikte ham på bakgrunn av opplysninger de mottok i løpet av dagen og kvelden lørdag. Verken han eller parets felles barn var kommet til rette søndag ettermiddag. Follo-politiet får hjelp fra kolleger i andre distrikter og arbeider med å kartlegge mannens bevegelser.

— Politiet har gjennom natten arbeidet med tilgjengelige ressurser for å lokalisere den siktede og hans barn. Via Interpol har vi opprettet samarbeid med andre europeiske land. Dette arbeidet pågår utover dagen søndag og er politiets viktigste prioritet, opplyser jourhavende politiadvokat Lars Lanes Østbye i Follo politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

Politiet sier de etterforsker saken bredt, men utover det er de forsiktige med å si for mye om hvordan de arbeider for å få tak i mannen.

— Vi ønsker ikke å kommentere de skrittene vi tar, men vi bruker de rutiner vi har i slike saker, sier Østby til NTB. (©NTB)