Lawless fra Cheshire-politiet fortalte at Speed ble funnet hengt i garasjen av sin kone litt før sju om morgenen søndag. Obduksjonen påviste at hengning var dødsårsaken.

Selv om alt tyder på at den walisiske landslagssjefen tok sitt eget liv, er det fortsatt et stort mysterium hva som fikk ham til å gjøre det. Britisk fotball er i sjokk og sorg etter at den populære 42-åringen ble funnet død.

— Når noen i fotballen har problemer, får du ofte indikasjoner på at noe er galt. Dette kom helt ut av det blå, sa Gordon Strachan, som var lagkamerat med Speed da Leeds i 1992 ble siste vinner av toppserien før den byttet navn til Premier League.

Alan Shearer, som var en nær venn av Speed etter tiden sammen i Newcastle, sa at de spøkte og planla felles ferie da de lørdag kveld var sammen etter å ha deltatt i et TV-program.

— Det siste vi sa til hverandre var «ser deg neste uke». Jeg er fortsatt i sjokk. Gary var den sjeldne typen som var på god fot med alle og var respektert av alle, sa Shearer.

Tirsdag ble det avholdt ett minutts stillhet for Speed i den walisiske nasjonalforsamlingen.

Speeds agent Hayden Evans, som var forlover i bryllupet hans, sa at familien er «overveldet» av alle støtteerklæringene og kondolansene etter tragedien.

Tusenvis av mennesker har lagt ned trøyer, supporterskjerf og blomster ved arenaene til Speeds tidligere klubber Leeds, Everton, Newcastle, Bolton og Sheffield United, samt Wales' hjemmearenaer Millennium Stadium og Cardiff City Stadium.

I kondolansekøen sto også statsminister David Cameron.

— Jeg vet at han betydde enormt mye for folk, og at mange er svært triste på hans og familiens vegne, sa Cameron.

Etter tirsdagens foreløpige høring ble selve likskuet berammet til 30. januar. (©NTB)