OSLO: Full av entusiasme og med oppmuntrende ord og tilrop, fikk hun ungdommene fra Hvalstad til å trives i den bitende kulda. Hun fikk også selv ros av sine elever, som mente kronprinsessen var god i skisporet.

– Jeg vet ikke om jeg er god, men jeg har gått på ski hver eneste dag, svarte kronprinsessen beskjedent.

Hun lærte de frammøtte ungdommene hvordan de skulle takle utforbakker og ploge når det var nødvendig. Mette-Marit var også med i akebakken og deltok avslutningsvis på pølsegrilling utendørs.

– Suverent

Arrangørstaben fra organisasjonen Change we need var svært fornøyd med avviklingen av skidagen.

– Dette var helt suverent og svært vellykket. Vi setter utrolig stor pris på at kronprinsesse Mette-Marit stiller opp og gjør en slik god jobb, sa Fredrik Aars-Rynning i Change we need til NTB.

Han mener det er viktig å vise utsatte grupper at noen bryr seg om dem.

– I tillegg til å gi ungdommene minnerike dager, synes vi det er hyggelig å formidle noen av de gode norske verdiene som ligger i dugnad, frivillighet og skiaktiviteter. Det betyr mye for asylsøkerne at de får delta på lik linje med andre i sitt nærmiljø, sa Aars-Rynning.

Ivrig ordfører

Også Askers ordfører Lene Conradi deltok som skiinstruktør på skidagen for ungdommene i aldersgruppen 15 til 18 år.

– Vi har alle et ansvar for å bidra i lokalsamfunnet, og skidagen er en god anledning for askerbøringer til å stille opp for barn som bor på et mottak i kommunen, sier hun.

AKING: Kronprinsesse Mette-Marit deltok også i akeaktiviteter under skidagen på Hvalstad mottakssenter søndag. (Foto: Scanpix)