SPYDEBERG: Østfold-jegerne har høst etter høst vært enige om å la Albin være i fred, men den danske gjestejegeren kom til at han ikke ville forskjellsbehandle den hvite elgen.

– Jeg angrer ikke. Jeg er ikke interessert i om den er hvit, grå eller hva den er. Jeg er ikke villig til å delta i en spesiell fredning av et enkelt dyr. Han er en elg som alle andre. Jeg gjør ikke forskjell, sier 61 år gamle Frost til VG.

Det var torsdag formiddag i Spydeberg at den blide dansken fikk Albin i siktet.

– Jeg tenkte om og om igjen «er den fredet, er den fredet?». Men jeg kom til at det ikke er noen regler som tilsier at den er fredet. Så jeg skjøt, sier gjestejegeren fra Danmark.

Den hvite elgen dukket opp i Østfold i 2006. Albin ble oksen døpt, og snart ble elgen rikskjendis på grunn av sin uvanlige farge.

Jeger Oddbjørn Onsaker fra Våler synes det er så trist at Albin er død at han vurderer og slutte å gå på jakt.

– Det blir bortimot landesorg her nå. Alle i jaktlaget synes dette er utrolig trist. Vi har hatt så mye glede av Albin her i traktene, sier jegeren.

Han er sint på den danske gjestejegeren.

– Den dansken burde vært satt på første ferje hjem! Selv en baby burde forstått at slikt gjør man bare ikke, sier Onsaker.

Frost fnyser av kritikken og gleder seg over at han endelig har skutt sin første elgokse.

– Jeg er overrasket over reaksjonene. Jeg er ikke vant til å omgås folk som ser slik på naturen. De i byene synes sikkert det er søtt med en hvit elg, men for meg er det viktig at naturen går sin gang, sier dansken til VG.