Forventningene til Sveriges ishockeyhelter er, som vanlig, høye i VM. De to siste årene er det blitt bronse. Fem år er gått siden siste VM-gull. Medalje er minstekrav hos fansen.Sverige fikk en fryktelig åpning på mesterskapet med straffetap mot lillebror Norge. Etter marerittstarten har landslagssjef Pär Mårts' gutter hevet seg, og med onsdagens seier er laget klar for semifinale mot tittelforsvarer Tsjekkia i Bratislava fredag.

Svenskene fikk en drømmestart på kvartfinalen mot tyskerne og brukte bare 27 sekunder på å ta ledelsen ved Martin Thörnberg. Men tyskerne brukte ikke lang tid på å svare. Alexander Barta utlignet før det var spilt to minutter. Patrik Berglund sørget for at Sverige tok ledelsen på ny. Han scoret sitt sjette mål i årets VM etter et drøyt kvarters spill.

I midtperioden festet svenskene ytterligere grep på kampen. Niklas Persson økte til 3-1 snaue fem minutter ut i perioden, mens Loui Eriksson gjorde 4-1 noe senere. På tampen av perioden tente tyskerne igjen håpet da kaptein Michael Wolf styrte inn en ny redusering.

Tre minutter ut i siste periode trodde svenskene de hadde økt til 5-2, men dommerne annullerte målet. Men midtveis i perioden kunne Tre Kronors spillere strekke armene i været igjen da Thörnberg gjorde sitt annet mål for kvelden. (©NTB)