Bare drøye to minutter etter ledermålet sto det 2-0 til hjemmelaget. Geir Ludvig Fevang var målscorer. Lite tydet med andre ord på at Haugesund savnet Nikola Djurdjics målteft i åpningen av kampen.

Etter 23 minutter viste også venstreback David Myrestam at han kan avslutte angrep med stoisk ro. På pasning fra mannen som skal ta opp arven etter Djurdjic i spissleddet, Pontus Engblom, trillet svensken ballen inn bak Jan Kjell Larsen.

Bjarte Haugsdal reduserte ledelsen til to mål på overtid av første omgang. Ellers hadde Stabæk lite å by på i Veigar Páll Gunnarssons comeback for klubben. Bæringene var for øvrig det eneste laget som klarte å slå FKH på Haugesund stadion i fjorårssesongen.

Det lille som var av spenning etter Haugsdals redusering ble effektivt nullet ut da Håvard Storbæk fant nettmaskene bak Larsen bare fem minutter etter sidebyttet. Haugesund slo dermed tilbake etter den svake cupkampen hjemme mot Hødd, som endte med tap etter straffer. For Stabæk ser det fortvilte situasjonen på tabellen bare enda mer håpløs ut. (©NTB)