Oslo ble betegnet som en krigssone under de dramatiske opptøyene i Oslo 8. og 10. januar i forbindelse med demonstrasjonene mot Israels krigføring i Gaza, skriver Aftenposten.Flere titalls butikker ble ramponerte og folk ble slått og overfalt på åpen gate, men nå ser det ut til at de fleste urostifterne slipper å havne i retten.

72 saker ble umiddelbart lagt til side fordi de pågrepne var under 18 år, mens av de resterende 122 sakene er alle henlagt — med unntak av ti saker. Bare to er domfelt eller tiltalt, åtte er under etterforskning.

En intern undersøkelse politiet gjorde av de pågrepne demonstrantene avslørte at 104 av de 194 pågrepne var registrert med til sammen 292 ulike straffbare forhold i form av bøter eller dommer for vinningskriminalitet, vold og narkotikaforbrytelser.

— Det er helt uakseptabelt at slike ting ikke får følger. Vi er rett og slett alvorlig bekymret, sier Janne Holtet Westbye i Oslo Handelsstands Forening. Hun opplevde selv de dramatiske opptøyene på kroppen, og reagerer kraftig på at de fleste slipper bøter eller annen straff.

Blitz-miljøet i Oslo blir nærmest fullstendig renvasket, selv om Blitz uttrykte støtte for å kaste stein mot politiet.

— Riktignok lagde trommene mye støy, og kan ha oppildnet enkelte, men det er tvilsomt om dette har hatt påvirkning på selve opptøyene, bemerker politiet, som påpeker at de 300 blitzerne holdt seg i bakgrunnen. (©NTB)